Posted on

Tijdens de huidige pandemie is er een explosieve stijging geweest in webshops, blogsites en andere e-commerce gerelateerde start-ups. De verklaarbare reden hiervoor is vrij simpel. Omdat er de afgelopen tijd, weinig fysiek geshopt kan worden wordt het lastig om voor de ondernemer op de hoek een goede omzet te genereren. Vandaar dat steeds meer ondernemers de stap zetten om meer geld te investeren in een goed lopende website en webshop. Sommige voor het promoten van de hen dienst als bijverdiensten, en andere voor het daadwerkelijk veranderen van de verkoopstrategie.  

Bij het ontwerpen en live gaan van een nieuwe website komt veel bij kijken. Denk aan de hosting, het design en de online marketing. In deze blog gaan wij in op het eerste punt en leggen wij jou uit waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede hosting. Lees gauw verder! 

Wat is een webhosting precies? 

De vormgeving en de technische aspecten zijn de eerste punten die komen kijken bij een website bouwen. Vervolgens wil je dat deze website online gezet wordt en dat dit ook continu zo blijft. Om deze online te houden moet een website gehost worden. Maar hoe gaat dit hosten precies in zijn werking? Door hosting plaats je jouw website op een bepaalde server. Je kunt gebruik maken van een  Wordpress hosting nederland en zodoende koop je een stukje server in. Deze server wordt vervolgens gereserveerd en zo zorgt dit ervoor dat de website live blijft. Door uitbesteding wordt jouw website of webshop extern gehost waardoor je zelf geen serverkosten hoeft te kopen. Bij een hostingpartij wordt dit dus geregeld.  

Hoe zit het met de concurrentie? 

Voordat je de beste webhosting gaat kiezen is het van belang eerst zelf research te doen. Ten eerste moet de hosting partij passen bij jouw website. Je wilt natuurlijk ten alle tijden dat jouwe website 100% online is. Dit heet een ‘uptime’. De snelheid en laadtijd zijn bovendien ook belangrijke factoren. Doe dus eerst goede research en weeg deze factoren tegen elkaar af. Mocht je zelf verstand hebben van hosting, is het natuurlijk een groot voordeel een gedeelte zelf op te pakken.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *