Posted on

We hebben de afgelopen jaren een transitie meegemaakt waarin we van voornamelijk offline marketing naar voornamelijk online marketing zijn overgegaan. De offline methodes worden hier en daar nog wel eens ingezet, maar worden de laatste jaren vaak vervangen door online marketing methodes. Terwijl offline marketing methodes hun dienst in het verleden goed bewezen hebben. Wij denken dat offline marketing methodes nog steeds zeer relevant zijn! Denk bijvoorbeeld aan het decennia oude relatiegeschenk, dit is een marketingtool die anno 2021 nog steeds goed werkt. In dit artikel lees je hoe het relatiegeschenk effectief inzet.

Marketing doelstelling

Wanneer je ervoor kiest om een relatiegeschenk in te zetten is het wel belangrijk dat je van tevoren vaststelt met welk doel je dit doet. Wil je bijvoorbeeld onderscheiden van je concurrenten door je potentiële klanten iets extra’s aan te bieden of wil je bestaande klanten tevreden houden? Een relatiegeschenk kan veel doelen dienen, maar belangrijk is dus wel dat je van tevoren vaststelt welk doel dit moet zijn.

De prijs/kwaliteit

Het is ook belangrijk om een product van hoge kwaliteit te kiezen. De kwaliteit van het product representeert jouw bedrijf. Dat betekent dat wanneer jij een product kiest dat na twee keer gebruiken uit elkaar valt, men jou sneller zal associeren met slechte kwaliteit en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wil. Kies daarom een product dat hoog is van kwaliteit. Kies bijvoorbeeld een kleiner cadeautje waar je relatief gezien meer voor betaald maar wat wel duurzaam is. Tot slot kies je een product wat ook echt goed bruikbaar is. De ontvanger moet echt iets aan het product hebben, om deze reden is de bedrukte pen nog steeds mateloos populair.

Voorbeelden

Zoals eerder genoemd werkt de bedrukte pen nog steeds erg goed. Maar er zijn ook wat hippere mogelijkheden die wat beter bij de tijd passen. Denk hierbij aan een bedrukte USB stick. Heb je wat meer te besteden dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een draadloze koptelefoon of een trui met jouw logo erop gedrukt.

Meer info over relatiegeschenken? Neem dan eens een kijkje op: usbstick.nl

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *