Posted on

Heb jij jouw eigen bedrijf gestart of heb je al een eigen bedrijf? Dan is het belangrijk om ook te kijken naar een alarmsysteem en de mogelijkheden hiervan. Waarom? Dat lees je hier! 

Veiligheid 

Afhankelijk van wat je verkoopt is het belangrijk om de goederen te bewaken. Maar zelfs als je geen producten verkoopt, maar een dienst is het van belang. Iedereen bewaart tegenwoordig al hun gegevens op computers en online. Op jouw kantoor zullen vast een aantal computers of andere dure elektronica aanwezig zijn. Dit zijn voor inbrekers ook een doelwit. Deze elektronica zullen belangrijk zijn voor de voortzetting van jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor veiligheidsmaatregelen. Een AJAX alarmsysteem laat jou meteen weten op het moment dat er indringers zijn. Deze kun je afschrikken met een sirene. zo laten ze snel jouw spullen met rust!

Brand 

Niet alleen voor inbraak is een alarmsysteem belangrijk. Ik noemde eerder al de waardevolle elektronica voor jouw bedrijf. Deze kunnen allemaal in vuur en vlam opgaan op het moment dat er een brand ontstaat. Je kunt helaas een brand niet altijd voorkomen, maar je kunt er wél voor zorgen dat de brandweer er zo snel mogelijk bij is. Een alarmsysteem kun je namelijk uitbreiden met een rookmelder. Deze geeft jou meteen een melding op het moment dat er een verhoging in temperatuur komt. Op deze manier kun je er zo snel mogelijk bij zijn als er een brand ontstaat. Zo kun je de schade aan jouw elektronica in ieder geval beperken. 

Vandalisme

Er  is ook vaak sprake van vandalisme bij kantoorgebouwen. Dit is niet fijn voor jouw bedrijf. Het kost veel geld om alles weer te repareren of om graffiti en dergelijke te verwijderen. Met behulp van een alarmsysteem kun je vandalen meteen afschrikken en plegen ze ook geen vandalisme. Je kunt zelfs nog camera’s installeren. Op het moment dat ze zien dat er camera’s aanwezig zijn, is de kans dat ze nog vandalisme plegen een stuk kleiner. Ze nemen namelijk extra risico’s, doordat ze gefilmd worden door de camera’s. Dat is voor hun niet aantrekkelijk, dus de logische keuze is om weg te gaan.

 

Het gebruiken van een alarmsysteem heeft dus vele voordelen voor een bedrijf. Ook als het bedrijf niet direct geld in de kassa heeft of goederen op de locatie. Kies jij ervoor om een alarmsysteem te installeren? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *