Posted on

Veel mensen hebben een oude radiator of verwarming thuis. Deze werken niet meer optimaal. Is je radiator stuk gegaan of merk je dat je verwarming verouderd is? Dan is het tijd om je radiator te vervangen. De nieuwere exemplaren zijn efficiƫnter, zuiniger en zien er bovendien ook veel mooier uit. Ook als je vindt dat je radiator voor onvoldoende warmte zorgt, is het tijd om er even naar te kijken. Wij geven hieronder een aantal handige tips hoe jij je radiator kunt vervangen!

Handige tips

Voordat je je oude radiator demonteert, is het belangrijk om eerst een nieuwe uit te kiezen. Voor advies over het kiezen van je nieuwe radiator kun je altijd een expert om advies vragen. Wel is het belangrijk dat je een radiator kiest met de juiste capaciteit. Dit kunt u handig online invullen bij het kijken naar radiatoren.

Eerst leeg laten lopen

Zorg ervoor dat de CV-installatie niet meer is aangesloten. Dit zorgt ervoor dat, zodra je de radiator leeg laat lopen, deze niet automatisch weer met (heet) water gevuld wordt. Draai bij de radiator die je wilt verwijderen de knop helemaal open.

Daarna is het belangrijk dat je zo veel mogelijk water uit de radiator laat lopen die je wilt vervangen. Dit doe je door het tuitje onderaan een kwartslag te draaien. Doe dit voorzichtig, want het komt nog wel eens voor dat het water er zo uit spuit. Hou daarom ook voor de zekerheid een handdoek binnen handbereik, mocht het gaan lekken.

(Bron: radiatorendiscounter.nl)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *