Posted on

Heb jij last van een droge keel of gevoelige ogen? Dan kan het zijn dat je gevoelig bent voor luchtvervuiling en/of pollen!

Luchtvervuiling kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen, bijvoorbeeld astma. Het is daarom ook belangrijk dat de lucht in de ruimte waar je woont of werkt schoon is. Een van de beste manieren om de lucht te reinigen is een luchtreiniger, oftewel een air purifier. Luchtreinigers zorgen ervoor dat de vuildeeltjes vermindert worden, waardoor je weer met een veilig gevoel kan ademen!

Wat is een air purifier?

Met een luchtreiniger, ook wel luchtzuiveraar genoemd, haal je stof, bacteriën, allergenen en vieze geurtjes uit de lucht. Dit zorgt ervoor dat de klachten van bijvoorbeeld hooikoorts of astma verminderen en je thuis weer opgelucht ademhaalt.

Wat luchtreinigers doen:

De oplossing voor hooikoortsklachten

De luchtreinigers filteren de pollen uit de lucht. Het verschil is zelfs al te merken na een paar uur, ideaal dus! Ook haalt de luchtreiniger naast pollen fijnstofdeeltjes uit de lucht. Hierdoor blijven allergenen en schimmels niet in je huis hangen. Voor virussen is echter wel een speciaal filter nodig.

Luchtreinigers helpen tegen astma

Veel mensen schaffen een luchtreiniger aan om astmaklachten te verminderen. Astma wordt namelijk veroorzaakt door bijvoorbeeld huisstofmijt, tabaksrook en parfum. De deeltjes die in de lucht blijven hangen kun je verminderen door een luchtreiniger aan te schaffen voor astmapatiënten.

Luchtreinigers verwijderen uitlaatgassen

Als je in de stad woont, kan de lucht heel onrein zijn door alle uitlaatgassen en nabijgelegen industrie. Om die reden zit er daardoor meer fijnstof in de lucht. Deze deeltjes komen ook bij jou thuis binnen, en dat is nou niet bepaald gezond. Daarom kan een luchtreiniger een goede oplossing zijn, aangezien deze de fijnstof uit de lucht reinigt.

Air purifiers filteren de lucht en nare geuren 

Als er bij je thuis wordt gerookt, of je kookt veel, kan er een erg onaangename geur in je huis hangen. Je kunt natuurlijk de kamers door laten waaien door een raam open te zetten, maar een luchtreiniger is op de lange termijn een betere oplossing. Hierdoor worden er meteen nare geuren gefilterd, zodat deze niet lang blijven hangen. De air purifiers werken daarentegen ook tegen haren van je huisdieren en stofjes. Met een luchtreiniger heb je dus een schone luchtomgeving en kun je weer gezonder ademen!

(Bron: suvios)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *