Posted on

Vandaag de dag zijn er diverse opties om gemakkelijk en snel van je auto af te komen. Online auto verkoopwebsites zijn anno 2021 een van de meest toegankelijke manieren geworden om je auto te verkopen.

Online verkoop

Dit was 20 jaar geleden wel anders. Mensen stonden erg sceptisch tegenover het idee dat je online goederen zou kopen, zonder de verkoper of het product te hebben gezien. Hoewel we die mentaliteit allemaal erg achterhaald vinden is dit lange tijd wel de reden geweest waarom auto’s zo moeilijk online te verkopen waren. Niemand koopt een product van zo’n grote waarde zonder dat ze deze zelf hebben gezien. Dat is voor duurdere producten eigenlijk niet veranderd. Dat is de reden dat auto verkoopsites zoals Ik wil van mijn auto af tegenwoordig populair zijn. Het is een gemakkelijke plek waar je een auto kan vinden zodat je een afspraak kan maken voor een proefrit, geheel vrijblijvend. Dit is toch wel de in de kern de reden waarom je auto verkopen online zo gemakkelijk gaat. 

Auto verkopen

Sjoemeldiesel

Het bedrijf Volkswagen heeft besloten om alleen consumenten een vergoeding te betalen voor het gesjoemel met dieselauto’s die uit Duitsland zelf komen. Het bedrijf houdt vol dat alleen Duitse klanten recht hebben op compensatie. Dit geldt voor de merken Audi, Seat, Skoda en Volkswagen. De Nederlandse Amsterdamse rechtbank heeft anders besloten. Echter blijft het lastig om hiervoor compensatie te krijgen gezien de manier waarop Volkswagen zich opstelt. Je blijft dus wel met een auto achter toch minder waard blijft te zijn tenzij je bereid bent om naar de rechter te stappen. Nu is het gelukkig niet zo dat deze auto’s hierdoor echt minder waard worden op de online markt. Mensen zoeken toch vooral op de staat en leeftijd van een auto. 

Grootschalig bedrog

Het bedrijf gaf rond september 2015 toe dat het met hulp van illegale software had vals gespeeld bij emissietesten. Daardoor leken vele diesels minder vervuilend dan ze werkelijk waren. Ondanks dat het bedrijf in 2014 al gesjoemeld had, zo bleek uit testresultaten, bleef het beleid en de verkoop door van deze diesels doorgaan. Het schandaal bij Volkswagen is het bijzonder opmerkelijk omdat men software heeft gebouwd die de testcyclus herkende. Daarna werd de software in een aparte testcyclus gezet op het moment dat de test werd gedraaid. Het maken van deze software is erg complex en maakt het waarschijnlijk dat het van bovenop opgedragen is.

Rechtszaken in de VS

Nadat de betreffende zogenaamde schone diesels in de VS geïdentificeerd waren is er na een rechtszaak in Californië een opdracht geweest aan Volkswagen om deze auto’s terug te nemen. Voordat deze auto’s doorverkocht konden worden is het wel verplicht gesteld om ze laten voldoen aan de gestelde emissie regels. Het is dus niet zo dat als je nu een dergelijke diesel koopt, dat deze niet meer aan de vereisten voldoen. Je diesel  auto verkopen of kopen kun je dus gemakkelijk en zonder al te veel moeite online doen. De prijzen van deze auto’s zijn niet veranderd, hoewel het natuurlijk betreurenswaardig is dat het bedrijf nooit een boete heeft gehad in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *