Posted on

We gaan hier specifiek in op het vak van de freelance SEO-specialist. Voor leken lijkt SEO vaak een lastige barrière met ingewikkeld regels en lastig schrijfwerk maar een SEO-specialist heeft zich helemaal gespecialiseerd in dit type werkzaamheden. Diegene kan jouw website of blog daadwerkelijk beter vindbaar op het internet maken en jouw ondersteunen om zo goed mogelijk gebruik te maken van marketingmogelijkheden op sociale media middels weldoordachte campagnes. Hier vertellen we je wat de verschillende werkzaamheden zijn die een goede freelance SEO-specialist allemaal voor jou kan uitvoeren.

Dit zijn belangrijke categorieën binnen de SEO

Grof gezegd bestaat SEO uit drie verschillende categorieën. Dat zijn:

  • Technische optimalisatie. Technische optimalisatie kan ervoor zorgen dat jouw website voor klanten gemakkelijker te doorzoeken is en dat de website beter opgespoord wordt door zoekmachines.
  • Content optimalisatie. Content optimalisatie houdt in dat de specialist de teksten herschrijft en daarin bepaalde veel gebruikte zoektermen verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de teksten bovenin tevoorschijn komen als deze zoektermen worden gebruikt bij een zoekmachine.
  • Linkbuilding houdt in dat er specifieke teksten geschreven worden die de bekendheid van jouw bedrijf kunnen vergroten. Deze worden vervolgens op de website van een commerciële partij geplaatst met daarin de link van jouw organisatie of een URL daarvan vermeld. Het schrijven van deze teksten vereist de nodige ervaring en marketinginzichten en is niet eenvoudig aan te leren.

Zo vind je de beste freelance SEO-specialist

Begin met zoeken naar een freelance SEO specialist op het internet. Het verdient de voorkeur om op zoek te gaan naar een freelance SEO-specialist die beschikt over een eigen website waar eventueel ook een portfolio terug te vinden is. Bekijk eventueel ook referenties van andere zakelijke relaties. Eventueel is er de mogelijkheid om de freelance SEO-specialist een aantal eerste opdrachten te laten schrijven om zo te kijken of de kwaliteit kan worden gewaarborgd. Er zijn verder grotere bureaus op de markt die SEO-specialisten kunnen detacheren aan organisaties. Dit is weliswaar kostbaarder maar geeft je wel de garantie dat je een betrouwbare partij in huis haalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *