Posted on

Online Marketing speelt de laatste jaren een steeds grotere rol voor bedrijven. Of ze nou grote corporates zijn of start-ups, iedereen heeft er baat bij. Mits je het natuurlijk goed inricht. Want dat gebeurt helaas lang niet altijd, en dat is gewoon zonde. Een van de technieken die men de laatste tijd vaker gebruikt is linkbuilden. In dit artikel lees je wat linkbuilding is en geven we je 5 tips om te beginnen.

Wat is linkbuilden?

Linkbuilden of linkbuilding is een strategie (gerelateerd aan SEO) waarbij je relevante backlinks naar je website verzameld. Waarom je dit zou moeten doen? Heel simpel: om je positie in de zoekresultaten van Google enorm te verhogen. En ja, dit kan echt enorme gevolgen hebben voor jouw positie en daarmee ook je online prestaties. Zoekmachines vinden websites die veel relevante backlinks naartoe gaan beter dan websites die dit niet hebben.

5 tips voor linkbuilding

Om te beginnen met linkbuilden geven we je vijf simpele tips, zodat je gelijk aan de slag kan. Deze tips zijn:

  • Onderzoek waar je concurrenten staan. Hiermee kan je inschatten hoe moeilijk het is om te ranken op een bepaald keyword (zoekwoord) en hoeveel tijd je hierin moet steken. Ook kan je kijken hoe zij zo hoog zijn komen te staan.
  • Schrijf artikelen die graag worden gedeeld. Als mensen je bericht delen, neemt Google dit op als een relevant bericht. Schrijf dus voor je doelgroep en niet voor jezelf.
  • Gebruik startpagina’s. Een hele makkelijke manier om meer backlinks te krijgen. Hier kan je een link plaatsen op één van de vele startpagina’s met een link naar jouw website of landingspagina.
  • Vraag je relaties om een vermelding plus link. Hoe meer links hoe beter. Dat is dan ook het geval, dus probeer relaties om een vermelding te vragen. Let hierbij wel op dat het relevante links zijn, dus niet een Babywinkel die linkt naar een slager.
  • Neem actief deel aan blogs en forums. Ook je blogcomments tellen mee als backlink, dus zet je website altijd bij je comment neer. Vooral als de blogs en forums een goede website zijn.

Laat je liever je linkbuilding uitbesteden? Dat kan! Er zijn genoeg Online Marketingbureau’s die hierin zijn gespecialiseerd, dus neem vooral contact met een bureau op bij jou in de buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *