Posted on

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. Dat is niet vreemd want het is zeer comfortabel en je verhoogt er je wooncomfort aanzienlijk mee. Als je toch toe bent aan een nieuwe vloer dan is het zeker het overwegen waard om te onderzoeken of je vloerverwarming wilt en of dit kan in combinatie met de vloer in je huis. Je kunt het aanbrengen van vloerverwarming prima combineren met egaliseren van de vloer. Nadat de elementen voor de verwarming zijn aangebracht kan er een egalisatie laag op de vloer worden aangebracht. Vervolgens kun je de vloer leggen die je wilt, zoals hout, kurk of tegels.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van vloerverwarming en egaliseren?

Als je vloerverwarming laat plaatsen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de installatie altijd bereikbaar blijft. Stel dat er een storing aan de verwarming optreedt, dan moet deze natuurlijk kunnen worden verholpen zonder dat de hele vloer eruit moet. Daarom is het belangrijk om bij het egaliseren van de vloer hier rekening mee te houden. Als je de werkzaamheden uitbesteedt dan zal dit zeker gebeuren. Doe je de klus zelf dan is het raadzaam om je hierover goed te laten informeren voordat je aan de slag gaat. Veel huizen hebben een luik waardoor je onder de vloer kunt, maar niet altijd is dan de vloerverwarming bereikbaar. 

Kies een geschikte vloer voor vloerverwarming

Niet alle vloeren zijn geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming. Het is dan ook belangrijk om hier goed op te letten. Sommige materialen zijn niet bestand tegen de warmte die de vloerverwarming afgeeft. Dan kan de vloer beschadigd raken, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Ook als de vloer vooraf is geëgaliseerd geeft dit niet altijd garanties voor een juiste werking van de vloerverwarming. Dus ook voor deze klus geldt dat een goede voorbereiding en je goed laten informeren het halve werk is. 

MT: Laat je vloer egaliseren als er vloerverwarming wordt geplaatst.

MD: Vloerverwarming is heerlijk comfortabel. Je kunt dit ook prima doen in combinatie met een harde vloer. Laat voor het plaatsen de ondervloer egaliseren.

Vraag voor het egaliseren van je vloer een offerte op bij Egaliseren.nl! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *