Posted on

Door de coronacrisis hebben helaas veel bedrijven verlies geleden. Lees daarom hier hoe je weer je winst kunt laten groeien, zodat je een gezond bedrijf blijft.

Creëer een goede website

Met een goede website stimuleer je mensen om verder te kijken op je website en een aankoop te doen. Een goede website kan je beter door iemand anders laten maken die gespecialiseerd is in het maken van een website. Zo kan je door Newfive een shopify website laten maken. De kosten van het maken van een webshop kan variëren, waardoor je ook met een laag budget een website kunt laten maken. Als je kiest voor het pakket ‘basic’ krijg je ook een training om je webshop zelf te onderhouden. Zo ben je na het bouwen niet meer afhankelijk van het bedrijf.

Verlaag je kosten

Vaak zijn er genoeg factoren binnen je bedrijf waarop je kunt besparen. Breng in kaart welke uitgaven je allemaal hebt en kijk of welke dingen je kunt besparen. Werken je werknemers vooral thuis? Dan kan je wellicht besparen op je kantoorkosten door naar een kleiner kantoor te gaan. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst te onderzoeken of je werknemers tevreden zijn met de huidige situatie en niet in de toekomst vaker op kantoor willen werken. Je kunt ook geld besparen door benodigde producten in grotere hoeveelheden aan te schaffen. Zo kan je profiteren van kwantum- of staffelkortingen.

Verhoog je prijzen

Door de inflatie is het niet te vermijden dat je de prijs moet verhogen. Doe wel goed onderzoek naar welke verhoging je maximaal kunt toepassen. Hierbij is het belangrijk dat de verhoging er niet of minimaal voor zorgt dat klanten weggaan. Anders zal het niet zorgen voor winst. Dit kan je onderzoeken door een marktonderzoek te laten doen. Je kunt hier geld op besparen door dit te laten doen door een stagiaire of eigen medewerker die hier ervaring mee heeft. Wees wel duidelijk naar je klanten over de prijsverhoging. Je kunt de prijzen in een keer verhogen over verhogen in etappes. Het verhogen van de prijs in etappes kan de kans op acceptatie bij je klanten verhogen. Op de aankopen van grotere hoeveelheden kan je wel staffelkortingen geven om zo meer aankopen te stimuleren.

Begin eerst met een tip om je winst te laten groeien. Zo kan jij je goed focussen op dit punt. Het bouwen van je website kan je wel alvast laten uitbesteden. Hier heb je in het begin namelijk weinig omkijken naar, omdat Newfive hiermee aan de slag gaat.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *