Posted on

Bij het starten van een Power BI-project moet je veel keuzes maken. Beslissingen zoals hoe je jouw gegevens kunt vinden, waar en hoe je query’s kunt maken om de gegevens op te schonen, te transformeren en opnieuw vorm te geven.

Waar en hoe berekeningen te maken en de nuances van modellering zijn slechts het topje van de ijsberg. De meeste Power BI-oplossingen doorlopen een aantal fasen in hun levensduur, waaronder:

Een eenvoudig prototype maken om ideeën te verkennen en feedback te krijgen van gebruikers en bedrijfsleiders. Daarnaast een werkend proof-of-concept bouwen om de oplossing in te kaderen en een fundamenteel datamodel ontwerpen om op voort te bouwen.

Oplossingen

Het doel van deze blog is om je te helpen bij het ontwerpen van Power BI-oplossingen die de reis door deze fasen kunnen overleven met zo min mogelijk “wegwerp”-ontwerp. In elk project zal er altijd sprake zijn van prototyping en herontwerp, maar als je beproefde ontwerppatronen en lessen uit eerdere ervaringen volgt, heb je een veel grotere kans om een ​​duurzame rapportageoplossing te bouwen.

Reality Check

Als  Power BI gebruikt om rapportageoplossingen voor zakelijke gebruikers te maken, zijn jouw omstandigheden waarschijnlijk vergelijkbaar met één van deze scenario’s:

Je bent een selfservice rapportontwerper die een kleine rapportoplossing maakt die in de loop van de tijd zal groeien en evolueren.

Je werkt in een software ontwikkelgroep in een IT-organisatie met een formele applicatie management discipline.

Je werkt in een business unit of klein bedrijf met een informeel softwareproces en zij hebben jouw begeleiding nodig om succesvol te zijn.

Als je een selfservice rapportontwerper bent die een kleine rapportoplossing maakt die in de loop van de tijd zal groeien en evolueren, heb je waarschijnlijk een gegevensbron die niet specifiek is samengesteld voor rapportage en analyse. De gegevens moeten worden gevormd voordat je inzichtelijke, interactieve beelden kunt ontwerpen.

Dat is goed, want er zijn geweldige tools ingebouwd in Power BI Desktop om dat soort dingen te doen. Zo kun je Power Bi koppelen aan exact online met power bi exact.

Deze projecten hebben de neiging om direct uit de poort veel zakelijke impact te hebben. Gebruikers van bedrijfsrapporten zullen blij zijn met wat je in korte tijd met Power BI kunt doen en ze zullen meer willen.

Problemen met gegevenskwaliteit

Dit zijn niet per se “problemen” op zich, maar realiteiten om te erkennen. Het bouwen van een solide, fundamenteel datamodel is onder deze omstandigheden een uitdaging. Het goede nieuws is dat je met Power BI snel opties kunt verkennen en verschillende benaderingen kunt uitproberen terwijl je de formele zakelijke en technische vereisten op een rijtje zet. Met exact online power bi connector boek je in ieder geval snel resultaat.

Het typische resultaat is om opnieuw te beginnen met een nieuw project waarin je goed voorbereid bent om een ​​opgeschoonde gegevensbron te gebruiken en te ontwerpen volgens een goed gedefinieerde reeks vereisten binnen de nieuwe projectscope. Een ervaren BI-professional zal deze verwachting bij het bedrijf stellen en ofwel bepaalde elementen zorgvuldig ontwikkelen tot het uiteindelijke project en de rest weggooien of de eerste poging gebruiken als een wegwerpprototype en opnieuw beginnen. Weet gewoon dat dit een natuurlijk onderdeel van het proces is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *