Posted on

Bij het maken van een goede koffie zijn bepaalde accessoires onmisbaar. De tamper is een van deze accessoires. De tamper is een handvat met een verzwaarde schijf: deze schijf gebruik je voor het aandrukken van gemalen koffiebonen in de filter.  De naam tamper komt van de benaming tamp, het engelse woord voor aandrukken. Het is belangrijk om een tamper te kiezen met dezelfde diameter als het filterbakje van de koffiemachine. op deze manier kun je dit goed aandrukken en gaat er geen koffie verloren. De maten die het meest voorkomen zijn 53 en 58 mm. Controleer de maat goed voordat je een aankoop doet.

Waarom de tamper onmisbaar is voor goede koffie

Een koffie tamper aanschaffen? Er zijn meerdere redenen waarom het aanschaffen van een goede tamper onmisbaar is. In de eerste plaats zorg je er met een tamper voor dat de gemalen koffie een stevige substantie wordt. Het water zal hierdoor gelijkmatig verdeeld worden en wordt de smaak goed opgenomen. Simpel gezegd: je koffie smaakt beter wanneer je gebruik maakt van een goede tamper. Bij het tampen is het belangrijk dat je met de handpalm op het handvat drukt. Met de vingertoppen kun je de tamper aansturen. Zo druk je de koffie krachtig en recht aan.

 

De tamper is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk om eerst te controleren wat de afmeting is van het filterbakje van de koffiemachine. Op basis hiervan kun je de juiste tamper kopen. Met een tamper en kwalitatieve koffiemachine ga je aan de slag als een barista en zet je de lekkerste koffie op tafel. En wanneer je eenmaal handigheid krijgt in het maken van de beste koffie, ben je nog sneller verzekerd van een goede kop koffie. Dan is het genieten geblazen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *