Posted on

Wil je een blog starten? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien wil je er geld mee gaan verdienen, of wil je er de reisjes die je maakt op kwijt. Ook kan het zo zijn dat je graag bakt en je recepten met andere wilt delen via een blog. Wat de reden ook is, als je nog niet zo ervaren bent in het maken van een blog, is het goed als je een plan hebt. We geven je dan ook graag een aantal tips voor het starten van een blog.

Kies een naam

Het begint natuurlijk bij het kiezen van een naam. Bedenk een naam die bij je doel past. Je kunt ook best wat inspiratie opdoen via bijvoorbeeld Google, als je niet zo goed weet wat je moet kiezen. Heb je een naam gekozen? Kijk dan of deze nog vrij is (niet alleen als URL, maar ook op social media kanalen).

Ga voor een goede hosting

Je zult een plek moeten kiezen waar je je website registreert. Er zijn veel verschillende opties. Ga niet direct voor de eerste de beste die je tegenkomt, maar vergelijk verschillende sites met elkaar. Je wilt natuurlijk niet het duurste pakket, maar de service dient tegelijkertijd ook wel goed te zijn.

Download WordPress

De meeste bloggers maken gebruik van WordPress voor hun blog. En dat is niet voor niets. WordPress is het bekendste CMS (content management systeem). Je hoeft hier geen kennis van programmeren voor te hebben, waardoor het erg toegankelijk is. Bovendien is het helemaal gratis.

Tip: wil je je website laten maken door een extern bureau? Bijvoorbeeld omdat je er zelf niet veel verstand van hebt, of omdat je andere dingen te doen hebt? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Comaxx.nl. Zo weet je tenminste zeker dat je in goede handen bent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *