Posted on

Een EAN code is een Europese code die geplaatst moet worden op verpakte producten die in de Nederlandse supermarkt schappen komen te liggen. Daarbij zijn regels vastgesteld om ervoor te zorgen dat elke EAN code uniek is en vertrouwd kan worden. Wij vertellen je hier  hoe een EAN code is opgebouwd en waar je de verschillende onderdelen aan herkent. Vervolgens gaan we in op de mogelijkheden om EAN codes te retourneren. Daarbij vertellen we op voorhand dat dat, om wille van het unieke karakter, niet mogelijk is. Je kunt na het lezen van dit artikel direct een bestelling bij ons plaatsen!

 

Hoe is een EAN code opgebouwd?

Een officiële EAN code is opgebouwd uit een vast aantal onderdelen die zijn vastgelegd middels regelgeving. Zo begint de EAN code met een landcode. Voor Nederland is dat bijvoorbeeld 87. Weet overigens dat dit niet automatisch betekent dat het product daar ook is gemaakt, maar dat daar dus wel een EAN code is aangevraagd. Vervolgens volgt het bedrijfsnummer. Dit is gekoppeld aan het bedrijf dat de aanvraag ingediend heeft. EAN codes lopen dus geenszins op volgorde maar worden per uniek geval vastgesteld. De EAN code wordt afgesloten met het controlegetal, na dat er eerst nog een productcode aan toegevoegd is.

 

Kan ik ook EAN codes retour sturen?

Dit behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Dit heeft vooral te maken met het unieke karakter van het product. Wij kunnen tenslotte niet controleren of EAN codes al gebruikt ze zijn en ze dus niet zo maar door verkopen aan een andere klant. Dit hoeft geen bezwaar te zijn, omdat wij je van tevoren een goed persoonlijk advies geven. Daarnaast zijn alle EAN codes die door ons verkocht worden gegarandeerd uniek en voldoen ze aan de wettelijke eisen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *