Posted on

Je wilt graag je eigen website gaan maken. Maar waar ga je beginnen? Op je zoektocht op internet kom je veel het woord WordPress tegen. Maar wat is WordPress nu eigenlijk? Eigenlijk denk je, ik wil graag wat WordPress hulp. Lees dan snel verder in dit informatieve artikel over WordPress.

Wat is WordPress?

Om het simpel te zeggen: het is een programma waar je een website mee zou kunnen bouwen en onderhouden. WordPress is een gratis programma. Voor WordPress zijn maar minimale programmeer vaardigheden nodig, om toch een mooie website te kunnen maken.
Bij het gebruiken van WordPress hoef je de website niet op te bouwen vanaf het begin. WordPress maakt gebruik van verschillende thema’s en plug-ins, welke je dus niet meer zelf hoeft te schrijven. Je kan bij WordPress zelf een thema kiezen en vanuit hier je website op gaan bouwen

Hoe gebruik ik WordPress?

Om WordPress te kunnen gebruiken, is het belangrijk het eerst te installeren. Naast het installeren van WordPress, is het van belang een server en domeinnaam te kopen, om jouw pagina daadwerkelijk op internet te kunnen weergeven.

WordPress bestaat eigenlijk uit drie delen namelijk: de editor, de plug-ins en de thema’s. De editor is het deel waar je, je content in zet. Wie met bijvoorbeeld Microsoft Word kan werken, kan ook met deze editor overweg. Je kan teksten aanpassen in bijvoorbeeld grootte of lettertype en alle andere zaken. Als je al je content hebt ingevoerd, kan je gebruik maken veel vele verschillende plug-ins. Zo kan je bijvoorbeeld een contactformulier toevoegen aan je website, of zijn er zelfs complete webshops als plug-in beschikbaar. Als laatste kan je, je website stylen met verschillende thema’s. Er zijn gratis thema’s beschikbaar, maar ook wat professionelere betaalde thema’s. Hopelijk heb je zo voldoende WordPress hulp, om op te starten.

WordPress tips

In het vorige stuk tekst heb je kunnen zien hoe je kan starten, en wat WordPress inhoud. Maar wat zijn nu goede WordPress tips? Als eerste je kan natuurlijk veel gratis doen bij WordPress, maar soms is betaald beter. Met bijvoorbeeld een betaald thema geef je jouw website een professionelere uitstraling. Verder zijn er op internet en bijvoorbeeld YouTube veel tutorials te vinden over het beginnen met WordPress, welke jou verder op weg kunnen helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *