Posted on

Wanneer je een website wilt starten zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je weten wat je met je website wilt bereiken. Is het als hobby of is het een website voor werk. Dan kan het nog zijn dat je jouw bedrijf via het internet beschikbaar wilt maken. Ook kan het zijn dat je juist een informatieve website wilt zijn.

Begin met een plan

Zodra je er aan gaat beginnen is het slim om te starten met een plan. Welke doelgroep wil je ermee aanspreken? Als je een kledingboutique hebt voor vrouwen zul je je vooral daarop focussen. En wat wil je dat mensen met jouw website kunnen? Wil je dat ze informatie kunnen vinden over je bedrijf? Of zou je ook artikelen vanuit je boutique willen verkopen? Wanneer je alleen informatie op je website wilt zetten is het slim om een aantal punten aan te kaarten. Allereerst de praktische zaken, de locatie van jouw boutique is natuurlijk van belang net als dat de openingstijden zijn. Wat ook slim kan zijn is een aantal merken die je verkoopt benoemen op je website, dan weten klanten gelijk wat ze kunnen verwachten. 

Technische zaken

Wanneer het echt aankomt op de website zijn er technische zaken waar je bij stil moet staan. Zo is het erg belangrijk om een domeinnaam te hebben. Dit is nodig om een website te starten. Je moet je domeinnaam registreren zodat deze dan niet meer gebruikt kan worden door andere. Dit kan soms moeilijker zijn als verwacht. Er zijn al enorm veel websites en er is een mogelijkheid dat iemand anders jouw voorkeur al in gebruik heeft. Je zou dan kunnen kiezen voor een andere extensie. Je zou in plaats van .nl bijvoorbeeld .art kunnen doen.

Een server

Om jouw website daadwerkelijk online te krijgen, heb je een server nodig waar dit op kan. Website hosting wordt dan gedaan op jouw gekozen server. Er zijn verschillende pakketten waar je voor kan kiezen. Welke jij nodig hebt ligt aan de soort website die je wilt. Maak jij nou veel gebruik van foto’s heb je een groter pakket nodig dan wanneer je alleen maar tekst zou hebben. Ook is de hoeveelheid gebruikers van jouw website van grote invloed op het pakket dat je nodig hebt. 

 

Je zult ook een software moeten kiezen waar je jouw website mee zult gaan maken. Er zijn verschillende opties waar je gebruik van kunt maken. Voor iedereen ligt de voorkeur weer ergens anders. Met deze software kun je jouw website gaan vormgeven. De kleuren lettertypes alles kun je zelf bedenken. Wanneer je dit gaat doen is het slim om je doelgroep in je achterhoofd te houden. Het moet er aantrekkelijk uitzien voor mensen die jij wilt aanspreken. 

 

Het beveiligen van je website is iets waar je misschien niet direct aan gedacht had maar wat wel erg belangrijk is. Er kunnen veel problemen ontstaan wanneer je dit niet doet. Ook is het zo dat gebruikers een melding ontvangen van onveilige website. Dit zal ervoor zorgen dat je minder gebruikers hebt als gehoopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *