Posted on

Sinds een paar jaren maken de elektrische auto’s onderdeel uit van ons straatbeeld. Dit is niet zo gek aangezien de elektrische auto aan populariteit heeft gewonnen dankzij het Amerikaanse autobedrijf Tesla. Niet voor niets rijdt inmiddels zo’n 4% van de Nederlanders rond in deze milieuvriendelijke auto. Naar verwachting zal de vraag naar elektrische auto’s de komende jaren toe blijven nemen, waardoor deze auto’s uiteindelijk het straatbeeld gaan domineren. Toch kan de aanschaf van een elektrische auto lastig zijn. Daarom geven wij je in deze blog meerdere tips die je direct kan gaan toepassen tijdens je zoektocht naar die ene perfecte elektrische auto. 

1. De actieradius verschilt per auto

Wij begrijpen als geen ander dat een auto er natuurlijk mooi moet uitzien. Toch heb je niets aan een mooie auto als je er nauwelijks mee kan optrekken bij het stoplicht. Om te voorkomen dat je een miskoop doet, is het belangrijk om van tevoren uit te zoeken wat de actieradius is. Niet iedere autodealer is hier even transparant over, waardoor wij met zekerheid kunnen zeggen dat een elektrische auto tussen de 100 kilometer en 500 kilometer ligt. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van welk merk en welk model je koopt. Zo heeft een Volkwagen ID 3 bijvoorbeeld een actieradius van maar liefst 553 kilometer. 

2. Niet altijd een batterij bijgeleverd

Om elektrische auto’s voor iedereen toegankelijker te maken zijn er tegenwoordig modellen die zonder een batterij worden geleverd. Hierdoor ligt de prijs aanzienlijk lager, waardoor de drempel om een elektrische auto te kopen aanzienlijk lager ligt. Om te voorkomen dat je een auto zonder batterij koopt, is het altijd belangrijk om aan de autodealer te vragen of de desbetreffende elektrische auto met of zonder batterij wordt geleverd. Zo kom je niet voor een verrassing te staan. 

3. Subsidie is mogelijk sinds juli 2020 

Sinds 1 juli 2020 is de aanschaf van een elektrische auto een stuk goedkoper. Dit komt doordat particulieren vanaf die datum subsidie kunnen aanvragen voor een elektrische middenklasse auto. Hierbij gaat het om €4.000 voor een nieuwe auto en €2.000 voor een tweedehands exemplaar. Dankzij deze subsidie is het voor steeds meer Nederlanders mogelijk om de overstap naar een elektrische auto te maken.  

4. Leen geen geld bij de autodealer 

Het is inmiddels bekend dat autodealers niets anders willen dan gewoon auto’s verkopen. Om dit te bemoedigen is het sinds een paar jaren mogelijk om een lening bij de autodealer af te sluiten. Het nadeel hiervan is dat er minder financiële onderhandelingsruimte is en hierdoor de rente veelal hoger ligt dan bij een persoonlijke lening. Je kunt dus het beste geld lenen bij de bank. Nu je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische auto, is het tijd om op zoektocht te gaan. Misschien is een Hyundai IONIQ 5 wel de perfecte auto voor jou! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *